Like for more !

duminică, 17 iulie 2016

Tactici explicate OSM

                
           Cand te decizi ce tactica sa folosesti pentru meciul urmator, sunt multi factori de care trebuie sa tii cont, si de alte lucruri, care nu sunt cunoscute de toti jucatorii acestui minunat joc. Aceasta postare te va ajuta sa intelegi unele aspecte ale jocului, pe care nu le stiai, sau nu stiai mai exact ce sunt si cum functioneaza.


           Intrari prin alunecare: Indica cat de agresivi vrei sa fie jucatorii cand ei sunt in defensiva. Cu cat mai agresivi ii pui sa fie, cu atat numarul cartonaselor galbene v-a creste, iar accidentarile vor fi mai dese. Agresivitatea insa poate fi folosita ca un avantaj contra echipelor mai puternice, riscand putin, si setat la La risc.

           Mingi lungi: Acest stil de joc trebuie folosit atunci cand ai multi atacanti in teren; 3-2-5, 3-4-3 si 4-2-4 sau cand ai mijlocasi mai slabi cotati, deoarece se trece foarte usor de la aparare la atac prin niste mingi aruncate in atac, se sare peste constructia lenta, ( daca iti place tiki-taka, te poti oprii din citit :) ). De asemenea se poate folosi si cand adversarul are mijlocasi puternici. Este o tactica mai defensiva, si este folosita contra echipelor care folosesc contraatac, si joc de pase foarte bun.

          Joc de pase: Acest stil de joc trebuie folosit cu multi mijlocasi, intru-cat "batalia paselor" este castigata sau pierduta la mijloc. Formatiile ca 4-5-1, 3-5-2 si 4-4-2B sunt bune jucate cu jocul de pase. 4-4-2B este recomandat deoarece mijlocasii joaca mai ingust, stramt, nu larg ca si in 4-4-2A. Acest stil este cel mai recomandat atunci cand ai un mijloc puternic, sau vrei sa invingi un joc de pase bun, dar doar daca ai o echipa mai puternica.

         Jocul pe flancuri: Este recomandat cand ai in echipa atacanti puternici, cu scor mare, si fundasi laterali cu rating mare. Cand folosesti acest stil, intotdeauna iti pui tot ce ai mai bun pe flancuri, fundasi, mijlocasi si atacanti deoarece majoritatea fazelor de atac acolo vor avea loc. Jocul pe flancuri este cel mai recomandat pe 4-3-3 si 3-4-3, dar se poate implementa si pe alte tactici ofensive. Acest stil de joc este folosit in general de echipele cu obiectiv 1-4.

        Contraatac: Acest stil de joc se joaca doar pe tactici defensive. Se poate folosi pe oricare dintre urmatoarele: 6-3-1, 5-4-1, 5-3-2, 5-2-3 si 4-5-1. Cand joci contra un adversar care are obiectivul 1-4 te sugerez sa folosesti intotdeauna contra-atacul, doar in cazul in care ai reusit cumva si ai echipa mai puternica.

        Sut din prima: Au fost multe discutii daca sutul din prima este o tactica ofensiva sau defensiva, am citit multe articole in care multi ziceau ca e total ofensiva, altii ziceau ca nu se poate sa fie ofensiva. Unele chestii daca dau randament nu mai trebuie sa le investighezi sa vezi daca fie sunt ofensive sau defensive. Este foarte greu de zis deoarece are un succes pe ambele tipuri de joc. Cel mai bun randament este insa pe 4-2-3-1. Dar un lucru stim sigur, sutul din prima este o tactica mai defensiva decat este ofensiva. Practic, tu le spui jucatorilor tai sa sute oricand au ocazie in preajma portii adverse, deoarece nu o sa se mai intalneasca cu ocazia asta. Pe ce formatii merge sutul din prima? Trebuie sa fie formatii cu multi mijlocasi 4-5-1 si 3-5-2.

       Tactica de linie: V-a determina mentalitatea jucatorilor. Insa trebuie sa tii cont de cum vrei sa joci ofensiv sau defensiv si de tactica impusa. Nu ai vrea sa joci defensiv, si sa iti fie setati ca fundasii sa iti ajute atacantii, si ei sa zburde in fata si sa lase apararea descoperita, sau sa joci ofensiv si atacantii sa iti fie setati sa ajute apararea. Doar nu se leaga. De asemenea, liniile tactice ar putea ajuta ca unii jucatori sa se descurce mai bine.

        Marcaj: Om la om sau zonal? Marcaj zonal merge mai bine pe tactici defensive, presiune mica, si cand fundasii tai sunt mai putini ca si atacantii adversi. Pentru om la om, este invers. Cel mai bine merge pe tactici ofensive, presiune mare, si numarul fundasilor egal cu numarul atacantilor adversi.

       Capcana offside: Folosirea offside-ului este recomandat pentru formatiile cu mai putini fundasi. Un numar mai mic de fundasi, vor comunica mai usor intre ei, se vor coordona mai bine sa iasa la offside decat sa fie 5-6.

      Pressing: Ajusteaza cum vrei sa joci, ofensiv sau defensiv. Daca ai de gand sa parchezi autobuzu, nu ar trebui sa folosesti un pressing ridicat.

      Tempo: Cu cat echipa ta este mai buna, cu atat sa fie mai mare tempo-ul. Pana joaca dintr-o atingere. 

      Stil: Trebuie setat in functie de ce vrei sa joci.

3 comentarii:

  1. Salut Robi !Am acum pe Cagliari obiectiv locul 16 ....zi si mie cum sa joc....Te rog frumos!Mulțumesc și ..Paște fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frate joc la PSG și sunt în etapa a 4 și sunt locul 4 și nu îmi place de loc acest loc, am valoarea lotului între 365 și 400M și folosesc tactica 4-3-3 B, pe flancuri, cu presing 69 stil 78 și pase 79, desigur că am jucătorii foarte buni ceva gen: Mbappe de 102, Neymar de 99,Cavani 96, Cavani 95, dar te rog să îmi spui cum să fac să dau cât mai multe goluri, că cel de pe locul 1, are 11 goluri și eu doar 4 și la valoare lot stă mult mai prost, are un lot de 231M și folosește tactica 4-4-2 B, iar eu a-și dori să ajung pe locul 1 la goluri și în campionat tot locul 1, deși mai joc și la Lille și sunt locul 1 fără nicio înfrângere în 16 meciuri și am primite doar 2 goluri și date 46, dar nu pricep cum se poate așa ceva că la Lille am un lot de 169M și cel de la PSG are de 404M și tot lam bătut cu 2-0 și unde joc la PSG sunt pe un loc atât de prost, iarăși te rog și te implor, să mă ajuți.

    RăspundețiȘtergere