Like for more !

joi, 21 iulie 2016

Fotbalul atractiv

Comportamentul tactic si fotbalul atractiv, un contrast la prima vedere ? Nu neaparat, ca sa poti juca cu succes trebuie sa se imbine tactica si creativitatea pentru avantajul echipei si a antrenorului.
Scolarizarea tactica nu se termina la antrenament ci incepe deja imediat dupa joc. Un citat cunoscut al lui Herbergspune: „dupa joc este inainte de joc”.
Antrenorului ii revine sarcina de a le transmite jucatorilor elementele de baza, de a se comporta tactic si strategic nu numai in timpul jocului ci si inainte si dupa joc. Aceasta nu incepe inainte de discutiile despre meciul urmator ci incepe dupa fluierul fina, in vestiar. Aici incepe faza importanta tactica si psihologica unei noi orientari ca din greselile facute sa se traga invatamintele adecvate. Comportamentul instructorului dupa terminarea jocului se numara printre cele mai importante momente de a erealiza o ingrijire optima a echipei.
Rezultatul jocului actioneaza asupra instructorului si a echipei nemijlocit in exteriorizarea sentimentelor, emotiilor si a pornirilor agresive. Critica zgomotoasa si exteriorizarea nemultumirilor sunt observat nu rareori prin amaraciune, vinovatie si apatie dupa o infrangere.
Cu totul alta este situatia dupa o victorie: eliberare, mare bucurie (satisfactie), sentimente de fericire si scandari puternice chiar sub dus, duc la o multumire totala la toti cei implicati.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu